BOTIUMEN LITEN PRODUKTBROSJYRE

Vi har tidligere vist arbeider til Rud. Thygesen og Johnny Sørensen. Men det er på tide å vise enda en perle fra de to designerne. Denne gang så er det en liten brosjyre fra Botium. Her svinger det skikkelig.

Brosjyren fra Botium er udatert. Men det er ingen tvil om at vi snakker om 1980-årene. I dette tilfelle så er det deres serie Dark Horse fra andre halvdel av tiåret. Tidstypisk er livlig bruk av farger. Så er det også typisk for 1980-årene med asymmetriske konstruksjoner. Samtidig som møblene er lekne så har de også en type alvor over seg. Det ligger trolig i de to designeres natur som også står bak den kjente Kongeserien. Spennende er stolen med lakkerte stålrør i rødt og blått. Her kan vi kjenne igjen slektskapet til en modell landsmannen Henning Larsen formgitt.

Fordi denne Botium katalogen er oppgitt med Bella Center i København som visningssted så er det trolig at den er blitt laget i anledning møbelmessen der. Personlig tror jeg dette er møbler som har et kraftig vekstpotensiale på andrehåndsmarkedet. Så bare å kjøpe om man finner.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697