MØBELSKJØNN 1979 – FANTASTISK OVERSIKT OVER NORSKE MØBLER

Møbelskjønn 1979 er en fantastisk trykksak over møbler som var å finne på markedet i slutten av 1970-årene. Dette er et juryert utvalg med utgangspunkt i modeller produsert av medlemmer av Møbelprodusentenes Landsforening.

Kan trygt si at her finner du uvurderlig info om designere, produkter og produsenter. Verdt å notere seg er alle tradisjons stoppmøbler designet av Alf Sture, Gunnvor Een Sture. Bjørn Ianke, Inger Hovind Eskild, Arne Remlov, produsert av blant andre A. Huseby & Co., Interfurn og Hans Sundt Monrad. Interessant er også utvalget av manillamøbler formgitt av Per Leiv Øie og Asbjørn Synnes. Blant mine favoritter er Fureka av Edvin Helseth og Quadratum av Rastad & Relling Tegnekontor. Vil ellers påpeke at dette innlegget er verdt å legge til som bokmerke. Tenker at det kan være lurt å ha som «arkiv» når du jakter på brukte norske møbler.

Interessant å notere er at juryen i forordet skriver at de stiller seg skeptisk til hjørnesofaer. De ønsket heller å anbefale hjørneløsninger med 2- og 3-seters sofaer «som gir varierte møbleringsmuligheter i stuen.» Jeg tror derimot at mange interiørarkitekter ikke liker utseendet til hjørnesofaer da de ikke er «tilstrekkelig estetiske». Vil du vite mer om møbler fra perioden så kan du også se i Møbelskjønn 1978.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697