SAMLER & ANTIKKBØRSENVELG ØNSKEARTIKKEL

Foto: Mats Linder

Siden 2001 har jeg vært frilans skribent for Samler & Antikkbørsen. Den gang var kunnskapen svært begrenset. Mengdetrening i skriving og lesing har resultert i mange hundre artikler. På så måte har Samlern vært min lønnede kunsthistorieutdannelse.

Nationalmuseum i Stockholm. (Foto: Mats Linder)

Det beste med Samler & Antikkbørsen er at det er et usnobbete blad. Her skiller redaktør Atle Kildebo lite mellom høy- og lavkultur. Det kanskje heller er slik at det er de vanlige og nære objektene som folk helst leser om. De gjenkjennelige tingene som skaper nostalgi. Når jeg skriver følgende setning så er jeg selvføgelig partisk: «Samler & Antikkbørsen» er det beste skandinaviske antikkbladet.»

Fra et samlerhjem. (Foto: Mats Linder)

Styrken til Samlern er at redaktøren hele tiden har vært tro mot sine egne idealer. De andre skandinaviske bladene tenker jeg er alt for kraftig styrt av hva de tror leserne ønsker å lese om. Resultatet i mange tilfeller er at de blir alt for strømlinjeformede og nå mest minner om interiørblader.

Undertegnet på oppdrag for Samler & Antikkbørsen. (Foto: Torunn Løveid)

I alle år har Atle Kildebo gitt meg friheten til å skrive om ting jeg opplever interessante. Men nå er det på tide å høre på hva dere tenker. Hva er din ønskeartikkel. Er det et spesielt tema du vil vite mer om? Bare å komme med forslag. Kommentarer skriver du i kommentarfeltet under dette innlegget. Om du ikke abonnerer på Samler & Antikkbørsen fra før så kan du bare klikke på lenken HER

Er du nysgjerrig på hva som er publisert av artikler siste 30 år så finner du en fin oversikt HER. Det er helt utrolig og imponerende at Samlern produsert nær 200 blader og snart 15.000 sider.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697