BOTIUMMØBLER DESIGNET AV RUD. THYGESEN OG JOHNNY SØRENSEN

Danmark er en godtepose av design og designere. Problemet med slike godteposer er at man ikke alltid finner frem i herligheten. Oftest så jakter man kun på den ene favoritten. Litt sånn er det med designerne Rud. Thygesen og Johnny Sørensen. De forsvinner litt blant konfektbiter som Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Nanna Ditzel og Hans Wegner.

De to designerne fikk et karriereløft uten sidestykke da danske kong Fredrik IX fikk deres nye møbler i 70-årsgave. Stoler og sofa i LH-serien fikk straks kallenavnet Konge-serien. De er elegante i design, men samtidig mer tilpasset industriell produksjon enn det vi kjenner fra tidligere av dansk møbeldesign fra Scandinavian Design perioden.

Rud. Thygesen og Johnny Sørensen hadde et fruktbart samarbeid med Botium over flere år. Men deres fremste samarbeidspartner var dog Magnus Olesen. I midten av 1990-årene valgte de to å skille lag og etablerte samtidig egne karrierer.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 


Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. MC 510. Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. LH 7501 (stol) og LH 7500 (fotskammel). Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. LH 7501 (stol), LH 7502 (sofa), LH 7505 (hjørnebord) og LH 7500 (fotskammel). Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. LH 7511 (spisestol) og LH 7515 / LH 7516 (spisebord). Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. LH 7511. Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. Elsinore. Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. Elsinore. Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. Elsinore. Botium.
Rud. Thygesen & Johnny Sørensen. Utemøbler. Botium.