HADELAND GLASSVERKUDATERT PRODUKTKATALOG

Dette er en helt fantastisk Hadeland Glassverk produktkatalog. Illustrasjonene er store, sånn at man enkelt ser hvilken modell det er snakk om. Katalogen er dessverre udatert, men ut fra modellene ser det ut som den ble publisert en gang tidlig i 1960-årene.

Med over 20 sider så er produktkatalogen et verdifullt oppslagsverk når du skal lete etter forskjellige modeller. Her er det en herlig miks av tradisjonelt glass og moderne design fra Hadeland Glassverk. Det er ikke usannsynlig at både Rock og Gjest var nok så nye da katalogen kom, da begge serier fått en fremskutt posisjon.

Blant design vi kjapt drar kjennskap til er Kollen, Truls, Tommy og Napoleon. En av mine favoritter er tidstypiske Ring, med herlig spiral i glasset. Noen av designerne bak glassene var Arne Jon Jutrem, Severin Brørby og Willy Johansson.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819