ROLF HANSEN KERAMIKKSJELDEN PRODUKTKATALOG (2)

Er du fan av Rolf Hansens keramikk så er denne produktkatalogen en eneste stor gavepakke. Her finner du mange av modellene verkstedet laget fra slutten av 1950-årene og utover.

At et lite keramisk verksted lager produktkataloger hører til uvanlighetene. Fra før har jeg kun kjennskap til Magne Kvilstad sin produktkatalog (se HER). Innleggets produktkatalog er i realiteten oppkopierte illustrasjoner satt inn i en ringperm. Hvor mange som ble publisert er ukjent. Hva jeg har kjennskap til så er det per i dag tre kjente eksemplarer. Lågdalsmuseet sitt eks er opprinnelig fra Rolf Hansen. Et eks befinner seg hos en tidligere forhandler av Hansens keramikk.

Mitt eks derimot ble gitt til Rolf Hansens sønn, Vegard Fusche Hansen, av Hansens tidligere medarbeider, Kari Ulleberg, for kort tid siden. I anledning bokprosjektet om Hansen fikk jeg produktkatalogen som gave.

Spennende med illustrasjonene er at her finner man ut av både størrelser og priser. Enkelte modeller har også fått eget navn. Kan for øvrig opplyse om at det er Eldbjørg Løwer som illustrert alle modeller. I en tid jobbet hun for Hansen, og i perioden fra 1970 til 1984 hadde Løwer eget verksted. I årene 1997 til 2000 var hun både arbeids- og administrasjonsminister, pluss forsvarsminister.

Er du interessert i boken om Rolf Hansen så kan den bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819