EYSTEIN SANDNESNY BOK

Endelig er boken om Eystein Sandnes lansert. Dette er blitt et overflødighetshorn for den nytelsessyke. Hadde aldri trodd at hans kunstnerskap kunne overraske på en slik måte.

Tiårene etter andre verdenskrig er på mange måter spesielle sett i fra et designperspektiv. Det ble produsert fantastisk mye gode varer. Enkelte formgivere hoppet fra et fagområde til et annet. Eystein Sandnes var en av de. Ingen oppgave var ubetydelig. Sandnes var fostret i å lage god design til folket. Eller som man sier i Sverige – Vackrare Vardagsvara.

Innimellom er det tilfeldigheter som fører til hva man skal skrive om. Så også i dette tilfelle. Det hele begynte med Hearts and Pines tidligere i år. Boken omhandler flere av PPs designere, deriblant Eystein Sandnes. På lanseringen møtte jeg hans datter – Guri. Sandnes Etterpå ble vi enige om å lage en bok om hennes far.

I sommer kom Guri og ektemannen med bilen full av gjenstander og dokumentasjon. For en forfatter er det en gavepakke å kunne dykke ned i et kunstnerskap på en slik måte. I løpet av en liten uke så hadde jeg avfotografert Sandnes´ glass, porselen, og mye annet til boken. Da var det bare om å snekre sammen historien.

Spesielt med boken er at her finner du rikelig av ting han designet som aldri før er blitt publisert. Vi snakker om steingods fra Børre, smykker, lampedesign, bygningsdeler, glass for Hadeland, prototyper og skisser. I tillegg så er det mye spennende fra Magnor, Stavangerflint og Porsgrunds Porselænsfabrik.

Denne boken rekommanderes for alle som er interessert i norsk design. Er du spesielt opptatt av ting fra PP, Magnor og Stavangerflint så kan jeg love masse overraskelser. Vi snakker om en gavepakke på hele 164 sider.

Boken om Eystein Sandnes kan bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819