ILLUMS BOLIGHUSFANTASTISK PRODUKTKATALOG

At dansk design er ettertraktet er ingen nyhet. Det var det også i 1959 da denne katalogen ble publisert. I mer enn 80 år har Illums Bolighus vært et vindu for det beste av design. Bli med på en fantastisk tidsreise.

Illums Bolighus er Skandinavias mest kjente designvarehus. Firmaet ble opprinnelig etablert som BO i 1925. Bak etableringen sto forretningsmannen Kaj Dessau, som i 1952 også opprettet Lunningprisen. Etter at bedriften kom på hendene til familiene Illum Berg og Trock-Jansen i 1941 byttet man navn til Illums Bolighus.

Denne produktkatalogen er på hele 48 sider. I tillegg er det en brosjyre med opplysninger på engelsk. Der finner du også mer nøyaktig informasjon om de enkelte objekter. Selv fikk jeg hakeslepp da jeg oppdaget prisen på Finn Juhls Høvdingestolen (Chieftain Chair), avbildet på side 19. I 1959 var prisen 1.515 danske kroner, eller 220,50 amerikanske dollar. Hadde jeg vært fødd den gang hadde jeg kjøpt alle som ble produsert. I dag er eksemplarene produsert av Niels Vodder fantastisk kostbare. I 2013 solgte Phillips én stol for hele 422.500 engelske pund.

Sammenlignet med andre Illums Bolighus produktkataloger så er denne i all hovedsak tilegnet møbler. Unntak er noe steingods av Signe Persson-Melin og sølv fra Georg Jensen. Innimellom finner du også japansk, amerikansk, svensk og italiensk design.

Dette innlegget er en ønskeartikkel fra innlegget Make a wish. De heldige vinnerne i denne omgang var Herman Instefjord og Caitriona Farrell.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819