SUPPORT KUNSTNEREKJØP UNIKE GAVER

Har du gått tom for ideer. Eller har du lyst på å overraske de du er aller mest glad i. Hos norske kunstsentre finner du helt unike gaver.

Nå som pandemien har paralysert samfunnet i overkant av et års tid er det enkelte bransjer som sliter mye. Ekstra utsatt er frilansere og kunstnere. De lever oftest utenfor de normale velferdsgodene. Det påvirker både økonomi og psykisk helse. De har heller sjelden overskudd eller mulighet til å markedsføre egne arbeider. Det er derfor viktig å støtte opp under disse yrkesgruppene.

Nydelig lykt av Kari Mølstad. (Foto: Mats Linder)

I Norge er det en rekke kunstsentere. Der er det mulighet å kjøpe arbeider til kunstnere tilknyttet regionen. Salgsutstillinger i deres butikker blir byttet på flere ganger i året. Det er derfor en unik mulighet til å stifte bekjentskap med flere kunstutøvere innenfor en rekke utrykk.

Mye kulere med unike klær enn masseprodusert vare. (Foto: Mats Linder)

Neste gang du tenker på å kjøpe en gave så kan du heller oppsøke ditt kunstsenter. Der er det kunst fra få hundrelapper til noen tusener. Tenk så mye hyggeligere det er å gi bort en gave som ingen andre har. Eller så gjør du som meg, kjøper en gave til deg selv.

Håndlagde smykker av Hedvig Sommerfeldt til en rimelig pris. (Foto: Mats Linder)

I anledning dette innlegget besøkte vi Østfold kunstsenter i Fredrikstad. Men du finner straks ut hvor ditt nærmeste kunstsenter er – HER.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Sara Skotte lager nydelig keramikk til overkommelig pris. (Foto: Mats Linder)

I kunstsentrene finner du lokal litteratur. (Foto: Mats Linder)
Tanya Kuiters porselen er tynt og subtilt. (Foto: Mats Linder)
Elisabeth Thorsens sko er annerledes, de er vakre og frekke. (Foto: Mats Linder)
En klassisk Terje Westfoss bolle venter på å bli kjøpt. (Foto: Mats Linder)
Sjekk butikkens åpningstider før du drar. I disse Covid-19-tider kan man aldri være sikker på noe som helst. (Foto: Mats Linder)