HANS-AGNE JAKOBSSONPRODUKTKATALOG

Hans-Agne Jakobsson var i 1960- og 1970-årene en av Skandinavias største belysningsprodusenter. De siste årene har deres lamper blitt enormt populære på bruktmarkedet. I en periode laget Arnold Wiigs Fabrikker flere modeller på lisens.

I dette innlegget er det en rekke lysekroner i messing med håndblåste lampekupler. De ser man innimellom i Norge. Oftest i offentlige bygninger, bedehus, skoler og hoteller.

Kan for øvrig røpe at jeg for 10-12 år siden kjøpte en mellomstor Hans-Agne Jakobsson lysekrone fra at hotell som la ned virksomheten. Den ble innkjøpt for rimelige 500 kroner. Samtidig ble en stor Konrad Galaaen relieff solgt for slikk og ingenting. Mitt tips er å følge med i lokalavisen.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819