ARNOLD WIIGS FABRIKKERPRODUKTKATALOG FRA CA. 1960

Keramikken fra Arnold Wiigs Fabrikker er de senere årene blitt et alt mer populært samlerområde. Men å finne produktkataloger fra firmaet er derimot meget vanskelig. Denne katalogen er derfor et viktig tilskudd.

Arnold Wiigs Fabrikker er bedre kjent som AWF. Firmaet ble etablert av Arnold Wiig og Albert Larsson i 1943. Produksjonen var svært variert, både teknisk og kunstnerisk. Deres mest kjente keramiker var William Knutzen. Ellers var det mange innvandrere som arbeidet for AWF, både som formgivere og keramikere. Deriblant Otto Mulders, Ruth Mäkelä og Eva Haase.

I dag er det foreløpig lite kjennskap til hvem som tegnet hva. Men det kommer snart bli en forandring da det i 2021 blir en utstilling over Halden-keramikk. I tillegg kommer en bok om temaet, skrevet av Marianne Andreassen. Er man interessert kan man også bli medlem i Haldenkeramikks Facebook-side. I tillegg kan man kjøpe siste Samler & Antikkbørsen der jeg skrevet en artikkel om keramikken fra byen.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819