STAVANGERFLINTREKLAME FOR BRUNETTE

Stavangerflint var i 1950- og 1960-årene en av landets største steintøysprodusenter. Med designere som Kåre Berven Fjeldsaa, Inger Waage og Eystein Sandnes lyktes de godt både nasjonalt som internasjonalt.

I 1957 begynte Kåre Berven Fjeldsaa som ny kunstnerisk leder på Stavangerflint. Han gikk straks i gang med å vitalisere utvalget. En av hans mest populære design var serviset Kongstein. Glasuren i brun og lys oker spiller godt sammen med formen og relieffet. Og det er glasuren som gitt navnet Brunette, som serviset er bedre kjent som.

Formmessig har serviset ene beinet i 1950-årenes organiske design og det andre i 1960-årenes mer formelle uttrykk. I dag finner man fortsatt Brunette på bruktbutikker og loppemarkeder til greie priser. Med andre ord – løp og kjøp.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819