STEEN & STRØM MØBELFABRIKKREKLAME FOR SENGER

Å sove en hel natt uten forstyrrelser er en gave for mange. Kanskje det er for varmt, for kaldt eller så er sengen dårlig. I etterkrigstiden gikk sengen fra å være et liggeredskap til sovemaskin.

Omkring 1970 var Steen & Strøm Møbelfabrikk en av premissleverandørene av senger og madrasser. De var i solid kvalitet, men prisen var nok så stiv. Etter hvert overtok Ekornes og andre produsenter markedsandelene.

Et typisk trekk for tiden var dobbeltsenger med sammenhengende hodegavl med nattbordskuff. Samtidig ble det populært med sokkel i stedet for tradisjonelle bein. Et typeeksempel er sengen Manila. Den kunne også fås i varianten Manila-Hollywood, hva det nå var…

Du kan også lese to andre artikler om Steen & Strøm: Kay Bojesen og Steen & Strøm på Lillehammer og Mysteriestolen fra Steen & Strøm.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819