VESTLANDSKE MØBELFABRIKKSJELDEN REKLAME

Vestlandske Møbelfabrikk var i perioden fra omkring 1950 til 1980 en av landets ledende møbelprodusenter. Ingmar Relling var tett knyttet til fabrikken i flere tiår. I 1965 kom han med firmaets flaggskip – Siesta.

Ingmar Relling begynte å tegne for Vestlandske omkring 1950 etter en tid hos Rastad & Relling Tegnekontor. Hans første design for firmaet var armstolen 420. Utover 1950-tallet formga han flere viktige stoler, som Junior og Senior, og ikke minst den ungdommelige Nordic.

Med Relling i spissen utviklet Vestlandske en fabrikk med fokus på rasjonell produksjon. Det førte straks til at firmaet ekspanderte og etter hvert eksporterte en del. Samtidig laget men modeller som også var en miks av håndverk og industriproduksjon. Et godt eksempel var den danskinfluerte spisestolen Nr. 60.

På tross av et godt salg så ble det alt vanskeligere for Vestlandske utover 1990-årene og i 1997 ble fabrikken solgt til Ekornes.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819