HANS BRATTRUD FOR HOVEREKLAME FOR SCANDIA OG ARKTIS

Hvor mange modeller og varianter av Scandia har Hans Brattrud tegnet? Det er det faktisk få som vet. I denne brosjyren får du i hvert fall sett flere uvanlige og sjeldne Scandia. Bonus er at de også kommer med de korrekte navnene.

De ulike Scandia Vipp kom som variantene «A», «P» og «S». Forkortelsene står kanskje for Padded og Sheep skin. Men hva «A» betyr har jeg ikke en anelse om. At Arktis også kom med puter er ukjent for de fleste.

Hans Brattrud hadde en kort karriere som møbeldesigner. Få har kjennskap til annet enn Scandia-serien. Kan derfor opplyse om at de siste årene har Grorud-stolen og Comet kommet i nyproduksjon. Møbelfabrikken Sola produserte for øvrig Brattruds bord. De er avbildet i katalogen fra Hove Møbler. I dag er det Fjordfiesta som produserer Scandia-serien.

De som er nerdete bør sjekke brosjyrens siste side der det er opplysninger over eksportfirmaet Scanform og de samarbeidende bedriftene: Hove Møbler, Brødrene Sørheim Møbelfabrikk, Ganddal Møbelfabrikk, Laate Møbelfabrikk, Viken Møbelfabrikk og Møbelfabrikken Sola.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819