RÖRSTRANDPRODUKTKATALOG FRA 1963

Svenske Rörstrand var under store deler av 1900-tallet en av Nord-Europas fremste keramikkprodusenter. Men firmaets historie er mye eldre enn så. Det ble etablert i 1726 og feirer 300-årsjubileum om få år.

Under 1950-tallet var Gunnar Nylund, Hertha Bengtson og Carl-Harry Stålhane Rörstrands fremste kunstnere. Nylund og Stålhane fikk anerkjennelse for kunstnerisk utformede vaser og skåler i steingods og porselen med delikate glasurer. Bengtson gjorde internasjonal suksess med servisene Blå Eld og Koka Blå.

Leuchovius derimot fikk gjennombruddet på begynnelsen av 1960-tallet. Hennes skulpturer og relieffer i steingods og chamottekeramikk i Østen-påvirkede glasurer var både poetiske og røffe.

Produktkatalogen er datert 1963 og den anerkjente reklamemannen Anders Beckman står bak utformingen.


©Mats Linder / matslinder.no


Sylvia Leuchovius