NORWAY DESIGNS – 1964-KOLLEKSJONEN

Lurer du på hva de gamle PLUS-produktene heter og hvem som designet de? Da bør du kikke på dette innlegget. Her er en liten brosjyre over ting som ble solgt i 1964 gjennom Norway Designs.

Særlig spennende er illustrasjonen over Johannes Riebers dreide ting i tre. De ble utført i lite antall og er meget vanskelige å oppdrive. Da jeg snakket med Rieber for ca. 10 år siden fortalte han at mesteparten gikk på eksport til USA. Samtidig beskrev han en morsom historie. Han og Hermann Bongard hadde en innbyrdes konkurranse over hvem som formga den mest populære tre lysestaken for PLUS. Det viste seg at Rieber vant med sin Combi over Bongards Conform.

Så er det en liten interessant ting som jeg notert meg. De små askebegerne i glass er oppført uten designer. De er i senere tid blitt tilskrevet Richard Duborgh. Hva jeg vet er de aldri omtalt med designernavn. Derfor begynner jeg å lure på om de er blitt tegnet av noen av glassblåserne på PLUS glasshytte. Askebegerne kom for øvrig med en rekke dekorer, og flesteparten var bestilte.

Apropos askebegre så er det kvadratiske Asker formgitt av industridesigneren Bjørn A. Larsen. Jeg lurer på om det ble laget til Fornebu nye flyplass. Det ble i hvert fall Roar Høylands karaffel Caravelle.

Det er lurt å huske på at det var bare en del av PLUS-produkene som ble ordentlig merket. Derfor er det ok å prøve å huske på hvordan de ulike arbeidene ser ut.


©Mats Linder / matslinderVIPPS: 527697