TOVE OG EDVARD KINDT-LARSEN FOR GUSTAV BAHUS

Dansk design og norsk produksjon. Her kan vi snakke om en gullkombinasjon. Men det som er interessant er at det er svært få som har kjennskap til disse møblene.

De som følger med på hva som publiseres her på matslinder.no har sikkert fått med seg at det er blitt lagt ut flere Bahus-kataloger. Sannsynligvis tenker de fleste at Gustav Bahus er synonymt med møbler fra Rastad & Relling, Bjørn Engø og andre norske formgivere. Men det er ikke helt korrekt. Firmaet har også hatt internasjonale samarbeidspartnere. Deriblant Tove og Edvard Kindt-Larsen.

Kindt-Larsen var et par i rekken av danske møbelformgivere som tegnet for norske møbelprodusenter under 1950/60-tallet. Når deres møbler for Gustav Bahus omsettes går de oftest for å være ukjente. Hvis de er stemplet med Bahus merke blir de innimellom solgt som Rastad & Relling modell. Og det er jo forståelig da R&R formga en hel masse modeller for firmaet under 1950/60-tallet. Nå håper jeg at denne katalogen fører til at Kindt-Larsens Bahus-møbler blir solgt for hva det er, og ikke noe annet.

Det som er ekstra bra med denne lille katalogen er at alle komponenter i serien er avbildet med modellnavn og størrelse.


©Mats Linder / matslinder.no