HADELAND GLASSVERKNOEN SMÅREKLAMER FRA 1960/70-TALLET

Som samler er det ekstra stas å få tak i sjeldne ting som er blitt produsert i lite antall, eller aller helst som unikarbeider. Det er også slike ting som skaper overskrifter. Det kan føre til at de mer alminnelige arbeidene blir bortglemt. De som drar det tyngste lasset for å holde hjulene i gang i norsk designindustri.

Vi har derfor gravd dypt i skrivebordsskuffen for å finne frem til noen av standardvarene fra Hadeland Glassverk. Her blir vi blant annet kjent med Medoc, Telemark og Orange-serien. Felles for disse er at de får man fortsatt kjøpt til lommerusk i bruktbutikker og på loppemarkeder. Det kan skyldes flere årsaker. For eksempel at de er så vanlige at man ikke enser de. Eller så kan det være så enkelt at mange ikke vet hva det er. Den tiden er nå over. Vi er overbevist om at prisene kommer å oppjusteres da disse tingene faller inn under nåværende retrobølge. Så de som har hamstret kommer til å tjene godt på det.

For å ikke skuffe enkelte personer har vi også valgt å ta med noen klassikere, som Severin Brørbys glasserier Ra, Pasvik og Severin. Til lykke med skattejakten.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819