HØVIK VERKPRODUKTKATALOG FRA 1965

Mørkeret begynner å rulle ned blendingsgardinene over det ganske land. Så hva passer bedre enn å presentere et lite lyspunkt – en Høvik Verk belysningskatalog fra 1965.

Frem til midten av 1950-tallet produsertes det særs lite interessant belysning i Norge. Heldigvis var Høvik Verk frempå med designere som Arnulf Bjørshol, Jonas Hidle og Kjell Munch. Det var særlig deres arbeider til restauranter, hoteller og offentlige bygg som var av høyere kvalitet.

Flesteparten av katalogens arbeider er uten egennavn, men kun med modellnummer. Unntakene er Blåtopp, Rødtopp, Kobbertrakten, TV-lampen og Vikinglampen. Den sistnevnte må vi anta ble tegnet av Arnulf Bjørshol til Viking Hotell en gang på midten av 1950-tallet. Den som er årvåken har kanskje sett varianter av Jonas Hidles pendellampe 4246 i stålgrå glass i TV-sendingene fra Stortinget. For øvrig en klassiker som bør tas opp i produksjon igjen.

Boken om Høvik kan bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819