CHRISTIANIA GLASMAGASINUHYRE SJELDEN BELYSNINGSKATALOG

Kunnskapen om norsk belysning er forsvinnende liten. Så nå som vi presenterer denne mastodonten av en produktkatalog fra Christiania Glasmagasin kaster vi nytt lys over et nærmest ukjent kapittel i norsk industrihistorie.

Det som er interessant å tenke på er hva av lampedeler som er blitt produsert på Hadeland Glassverk og Høvik Verk, eller eventuelt importert. Spørs om vi noen gang får kjennskap til det. Dessverre er katalogen udatert, men vi må anta at den kan dateres til omkring 1900-1915.

I alt måler katalogen 45×29,5 centimeter. Det er det som på fagspråk blir kalt folioformat (storformat). Størrelsen på katalogen har gjort at vi har vært nødt å beskjære bilder for å tilpasse det til skjermstørrelse. God fornøyelse.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819