TORBJØRN AFDAL

Torbjørn Afdal
Torbjørn Afdal

Torbjørn Afdal (1917-1999) begynte som designer ved Bruksbo Tegnekontor 1946. Han var blant etterkrigstidens mest produktive møbeldesignere. Afdals arbeider kjennetegnes fremst av en forfinet materiale- og formforståelse. På håndverksmessen So wohnt Europa i München 1959 fikk han gullmedalje, deriblant for spisestuen Form. Rundt 1960 fikk Afdals møbeldesign et mer arkitektonisk preg og armlenestolen Broadway var sammen med jaktstolen Hunter et av hans kunstneriske høydepunkter fra perioden. Blant hans møbelklassikere regnes flerbruksbenken Krobo, barskapet Times og konferansemøbelserien Minerva. Afdal var også kunstnerisk leder for Bruksbo møbelverksted på PLUS i Fredrikstad.


Utdannelse:

1946 Diplom, Statens håndverks- og kunstindustriskole

Utmerkelser:

1959 – Gullmedalje, Deutsche Handwerksmesse, München


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697