NY BOKHADELAND GLASSVERK

Egentlig trenger vel ikke Hadeland Glassverk en bok, kanskje du tenker. Det er så mye informasjon i andre bøker og på nett. Til deg vil jeg bare si – Tenk om. Dette er faktisk den første boken som presenterer glassverkets hele historie. Er ikke det underlig?

Med hånden på hjertet må jeg innrømme at det var med viss ærefrykt som jeg gikk i gang med oppgaven å skrive boken om Hadeland Glassverk. Det er litt som å hoppe etter Wirkola…

Jobben med å planlegge boken om Hadeland Glassverk begynte for snart to år siden. Å skaffe gode illustrasjoner var særs viktig, og finne ut av hva som burde være med. Tusener av modeller skulle reduseres til rundt 100 illustrasjoner fordelt over 164 sider.

Jeg mener at det er hverdagsproduktene til Hadeland Glassverk som er viktigst. Nå er det langt fra alle som er enige med meg. Andre synes at kunstglasset er i topp. Det kunne vært enkelt å lage en bok for hard core samlere ved å bare ta med sjeldenheter og kostbare samlerobjekter. Jeg valgte å følge hjertet.

Som i de fleste av mine bøker så er fortellingen designdrevet. Bedriftshistorie som omhandler eiere og omsetning er beskrevet i andre bøker, og er i grunn nok så tørr lesing. Vi vil vel heller forlyste oss i feinschmecker glass?

Om du er av typen som liker å lese, og ikke bare se på bilder, så kommer du straks oppdage at det er flere perifere navn som løftes frem. Ikke alle designere har vært ansatt på Hadeland. Eller så har de kun hatt kortere ansettelser. Nå blir også de plassert i tidslinjen.

Nå er det én måned siden lanseringen på Hadeland Glassverk. Mottakelsen var flott og med med godt oppmøte. Allerede så har boken solgt i et par hundre eksemplarer. Det er veldig bra med tanke på at vi er et lite forlag med begrenset distribusjon. Ved å kjøpe våre bøker bidrar du til å finansiere ytterligere publikasjoner. Dette er for øvrig den 17. boken i serien på 3 1/2 år.

Forlaget har fått mange tilbakemeldinger fra kjøpere som er svært fornøyde. Om du også har lyst til å bli bedre kjent med Hadeland Glassverk så er boken kun et tastetrykk unna. Den bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697