HØYANG MARKISERARTIGE TEKSTILPRØVER

Høyang er jo kasseroller i aluminium. Ikke sant? Jo da, sant det, men likevel ikke. Høyang har produsert så mangt. Hva med aluminiumsfolie og veggplater, pluss mye annet. Men at firmaet også laget markiser er lite kjent.

Grunnen til at Høyang laget tekstiler skyldes at man produserte markiser med bærekonstruksjon i aluminium. Denne produktkatalogen med fargeprøver i akrylduk er nok kun et lite utvalg av hva forbrukeren kunne velge i. Det skal også poengteres at tekstilene ble laget til både vindusmarkiser og terassemarkiser. Bredden varierte fra 120 cm til 700 cm. Bør poengtere at sistnevnte er veldig bred for å være tekstil.

Kan samtidig nevne at denne udaterte produktkatalogen antagelig er fra omkring 1975. I 1967 ble Nordisk Aluminiumindustri overtatt av Årdal og Sunndal Verk, som i 1968 også overtok Il-O-Van. I 1975 solgte Årdal og Sunndal Verk produksjonen av kjøkkentøyartikler, og med det merkevaren Høyang, til Polaris. Den nye selskapet Høyang-Polaris AS, med hovedkontor i Moss, produserte og markedsførte produkter under merkevarenavnet Høyang-Polaris.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697


Høyang Markiser produktkatalog.
Farge 0 – Grønn/hvit/oker stripet. Høyang Markiser.
Farge 1 – Rød/hvit stripet. Høyang Markiser.
Farge 2 – Orange ensfarget. Høyang Markiser.
Farge 3 – Orange/brun stripet. Høyang Markiser.
Farge 4 – Beige/brun/oker stripet. Høyang Markiser.
Farge 5 – Blå ensfarget. Høyang Markiser.
Farge 7 – Brun/hvit/oker stripet. Høyang Markiser.
Farge 8 – Gul/brun blomstret. Høyang Markiser.