OLIVETTIPRODUKTBROSJYRE

Er man det minste interessert i italiensk design så er det vanskelig å ikke se til teknologiselskapet Olivetti. De har brukt flere sentrale designere for å utvikle produkter og visuelle profiler. I den sammenheng var Marcello Nizzoli svært viktig.

Nizzoli ble ansatt i tiden rundt 1938. Han begynte straks å utforme grafisk design, som plakater og andre trykksaker. Fra 1940 laget Nizzoli sine første produkter for Olivetti. Blant klassiskerne er skrivemaskinene Lexicon 80 (1948), Lettera 22 (1950) og regnemaskinen Divisumma 24 (1966). Typisk for skrivemaskinene er de runde formene og pregnante grafiske uttrykket.

Denne sommeren publiseres flere ikke-skandinaviske innlegg. Det skyldes helt enkelt at jeg synes det er gøy å vise andre deler av samlingen. Og ikke minst sette skandinavisk design i en internasjonal sammenheng.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 


Lexikon 80. Olivetti.
Studio 44. Olivetti.
All-Electric Lexicon. Olivetti.
Lettera 22. Olivetti.
Summa 15. Olivetti.
Divisumma 14. Olivetti.
Summa 15. Olivetti.
Elektrosumma 14. Olivetti.
Elektrosumma with Automatic Carriage. Olivetti.
Teleprinter. Olivetti.