JOHN GULBRANDSRØDNY BOK

Er det én bok du bør kjøpe i år så må det være denne. I dag er det få som vet hvem John Gulbrandsrød er. Likevel er han en av de som har designet flest ting som vi alle har. Her snakker vi om populær tinn, boller og fjøler i furu, og fantastiske bestikk i sølv.

Grunnleggende idé bak bokserien Norsk design og kunsthåndverk er å løfte frem de bortglemte designerne. Det skyldes at alt for mange dyktige utøvere ikke fått den anerkjennelsen de fortjener. En av disse er John Gulbrandsrød.

Polar må være et av Norges mest flotte sølvbestikk.

Gulbrandsrød er utdannet gullsmed. Karrieren begynte i 1950-årene. Men det var først følgende tiår som det tok av. I denne perioden laget han flere av sine mest kjente produkter. Bestikket Polar er blant de aller beste. Man kan jo spørre seg hvorfor det fortsatt ikke er i produksjon? Uansett… du finner det foreløpig til overkommelige priser på nett og bruktbutikker.

Nå kan samlerne endelig finne ut hvem som designet flere smykker.

At John Gulbrandsrød designet flere smykker i sølv og emalje er det få som vet. I boken om han finner du flere eksempler på hans design. De emaljerte ringene i ulike farger er blant de vanligste, likeså halssmykkene. Mindre vanlig er det avbildede armsmykket.

Gulbrandsrød har designet flere av de mest kjente tingene i tinn.

Tinn har dessverre fått et frynsete rykte. Det skyldes følgelig at det er blitt laget alt for mye ræl. Derfor bør du kjøpe boka om John for å finne ut hva han designet. Dette er ting som du fortsatt kan få kjøpt til noen tiere. Spørsmålet er om ikke det kan forandre seg nå etter boka kommet.

Blir ikke overrasket om de fleste har noe av Gulbrandsrød i skapene sine.

Furubølgen feide over Norge som en tsunami fra midten av 1960-årene. Til å begynne med var produktene gode. Men følgelig kom de som ønsket å tjene penger på eventyret og som oversvømte markedet med dårlig design. Derfor bør du være obs på John sine furuprodukter. Jeg har selv gjort godkjøp…

En fantastisk genial og prisvinnende flerbruksøks.

Boken om John Gulbrandsrød er på hele 164 sider.

Om du er lur så kjøper du nå da forlaget snart er nødt til å øke prisen på bøkene.

Boken bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697