BRIO SOMMARMÖBLERPRODUKTKATALOG

BRIO er en verdenskjent lekestøysprodusent. Deres leker i tre selger over hele kloden. Men at de også laget utemøbler er mindre kjent. I denne produktkatalogen får du en smakebit på hva de solgte en gang rundt 1960.

BRIO ble etablert av Ivar Bengtsson i 1884. Tidlig på 1900-tallet laget firmaet sin første leke, den så kalte Osbyhästen. I 1908 overtok sønnene bedriften og den fikk nytt navn – Bröderna Ivarsson Osby. Opprinnelig importerte de mye leker.

I 1952 overtok Lennart Ivarsson ansvaret for BRIO. Han fikk snart gjennomslag for lekene på det internasjonale markedet. 1958 ble et bedriftshistorisk merkeår. Da lanserte man den verdenskjente dachsen, toget og en stabelbar klovn. At man lyktes så godt skyldes i stor grad at lekene er universelt utformet og at fargene appellerer til barn.

At BRIO laget utemøbler er relativt ukjent for det store flertall. I denne produktkatalogen er det tidstypiske modeller i stålrør, plywood, PVC-plast og lerret. Fargene er som lekene i gult, blått og rødt. Moderne var en stol i lettmetallet aluminium. Den fikk navnet Alufin.

Hvis jeg husker korrekt så ble det solgt et nesten identisk sett med barnemøbler på TV-programmet Auktionssommar. Tror faktisk de var merket med «För utställning» på undersiden av møblene. Vet at Bukowskis i 2017 solgte et tilsvarende sett BRIO barnemøbler (se HER). Magefølelsen sier at disse møblene er nok så uvanlige.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697