HILLESTAD SMYKKERUDATERT PRODUKTKATALOG

Er du fan av smykker i tinn, sølv og bronse så kanskje Hillestad Smykker er noe for deg. I denne produktkatalogen finner du modeller designet av Kari Sløtte Nilsen, Sverre Høvren Johnsen og Eivind Hillestad.

Hillestad Smykker ble etablert i 1965 av Eivind og Borghild Hillestad, nærmest som en bigeskjeft. Allerede etter kort tid kom firmaet til å bli ekteparets hovedgeskjeft. Sønnen Gunnar Hillestad overtok gårdsdriften av Hillestadgården, mens Eivind og Borghild jobbet med smykkeproduksjon og gallerivirksomhet. De satset tidlig på støpte tradisjonssmykker inspirert av norrøn smykkekunst.

Designer første tiden var Eivind Hillestad. Men alt etter etterspørselen vokste begynte de å engasjere andre smykkeformgivere. I denne katalogen er det avbildet arbeider av Kari Sløtte Nilsen og Sverre Høvren Johnsen, i tillegg til Eivind Hillestad. Høvren Johnsens første kolleksjon med Tovdal-smykker slo an blant kjøperne. Likeså solgte Sløtte Nilsens modeller godt. Det gikk så pass godt at de kunne skryte med å drive virksomheten uten støtte fra det offentlige.

I dag er det flere designere for Hillestad Smykker. Nevnes kan Anna Berthelsen, Truls Grønvold, Sigrid Høivik, Unni Lyngstad, Alida Rudjord, Ditte Alstad, Kaja Gjedebo og Camilla Prytz.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819