EYSTEIN SANDNESUTSTILLING PORSELENSMUSEET

Jubileum og Contrast fra Eystein Sandnes-ustillingen på Porselensmuseet. (Foto: Stina Glømmi)

Er du interessert i design fra Porsgrunds Porselænsfabrik, Magnor Glassverk, Stavangerflint, Helle og andre produsenter? Eller er du bare nysgjerrig på å bli bedre kjent med Eystein Sandnes sitt univers. Nå kan du gripe muligheten på Porselensmuseet.

Eystein Sandnes produkter fra Porsgrunds Porselænsfabrik. (Foto: Stina Glømmi)

Først så vil jeg gi kred til Ann-Kathrin Samuelsen. I høst tok jeg kontakt med henne og spurte om jeg kunne lansere en bok om Eystein Sandnes på Porselensmuseet, der hun er driftsansvarlig. Hun sa umiddelbart ja. Et par dager senere lurte Ann-Kathrin på om museet kunne lage en Eystein Sandnes utstilling i anledning boklanseringen. Svaret fra min side var selvfølgelig ja.

Monter med smykker, bestikk og porselen. (Foto: Stina Glømmi)

Ann-Kathrin tok kontakt med Sandnes datter, Guri Sandnes. Begge satte i gang med å organisere utstillingen. Dette var en gang i august i år. Boklanseringen var planlagt til november. Vanligvis planlegger museer et slik arrangement et par år i forveien.

På Porselensmuseet vises mye sjeldent Magnor kunstglass, designet av Eystein Sandnes. (Foto: Stina Glømmi)

Med minimale ressurser satte Ann-Kathrin i gang å lage utstillingen, sammen med Guri og Stina Glømmi. Da jeg kom til åpningen ble jeg slått i bakken av hva de fått til. Kanskje jeg er upartisk når jeg sier dette, men i sin enkelthet så var det Nasjonalmuseet kvalitet over det hele. Da tenker jeg ikke på belysning, montrer og annet som andre norske museer ikke kan konkurrere med. Men måten ting er komponert på er delikat. I tillegg er det pedagogisk satt opp.

I hovedsak Eystein Sandnes sitt servise Eystein for Porsgrunds Porselænsfabrik. (Foto: Stina Glømmi)

At små museer og institusjoner ikke kan få til storartede ting er en myte. Finnes viljen så er det også muligheter. Man må bare ta initiativ. Det samme kan jeg si om Lågdalsmuseet som jeg samarbeidet med i vår. De satte sammen en utstilling og jeg snekret sammen en bok om Rolf Hansen i løpet av få måneder.

Partners in crime – fra venstre til høyre: Ann-Kathrin Samuelsen, Guri Sandnes og Mats Linder. (Foto: Stina Glømmi)

Har du lyst på å ta en tur til Porsgrunn og Porselensmuseet så varer utstillingen Kontraster til 8. april 2023. Informasjon om åpningstider finner du på museets nettside.

Boken om Eystein Sandnes bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819