ODELSØLVPRODUKTBROSJYRE

Er du interessert i bestikk i sølv? Eller har du bare arvet og er nysgjerrig på hva du har? Her kan du bli kjent med Odel.

Hva skal til for at et design skal få epitetet klassiker. Jeg har stilt meg selv spørsmålet utallige ganger. Egentlig uten å komme frem til et kontant svar. Uansett. Jeg tør å påstå at Odel er en norsk designklassiker. Dog er det ikke blant mine favoritter.

Bestikket ble tegnet av Nils Hansen i 1935. På toppen av skaftet er stiliserte akantusranker og perleranddekor. Ellers er det nok så generisk i utformingen. I denne lille brosjyren er det i alt 49 deler. Da firmaet Nils Hansen produserte bestikket i 1980-årene var det totalt 54 deler. Det betyr at de på et tidspunkt utvidet serien.

I dag produseres Odel av Th. Martinsen i Tønsberg. På nettsiden viser de 33 deler. Dét betyr at druesaks, smørbrødklype, flaskeåpner, kuvertaskeskål og andre ting som brukes lite i dag er blitt tatt ut av sortimentet. Det kan være ok å huske på.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819