FEIRING – 750 ARTIKLER OG INNLEGG

Nå har merkedagen kommet. Antallet artikler og innlegg på nettsiden er nå mer enn 750. Det betyr i snitt 115 publiserte innlegg per år siden 2016. Altså ett nytt innlegg hver tredje dag.

De siste månedene har jeg tenkt på å feire når nettsiden passert 750 artikler og innlegg. Men det gikk i glemmeboken. Om det var en ren forglemmelse eller fordi at jeg siste ukene fokusert på å ferdigstille to bøker før sommeren kan diskuteres.

En sjelden selfie…

Innimellom tror jeg at jeg er Superman med superkrefter. Visjonene er grandiose. Men som alle andre har jeg kun 24 timer til rådighet. De fysiske lovene er umulig å benekte. Fra at i mange år ha sovet 4-5 timer per natt sa kroppen fra. Så nå prøver jeg på å jobbe annerledes, som å unngå stress.

Mitt forskningsbibliotek vokser for hver dag. (Foto: Mats Linder)

At jeg fortsatt jobber 70-90 timer i uken skyldes nok en ikke-diagnostisert bokstavkombinasjon. Å være periodisk asosial bidrar til høyt produksjonsnivå. Jeg elsker å jobbe!!!

Om ikke lenge så publiseres boken om Sigurd Resell.

Å sjonglere nettsiden med bokproduksjon, leksikonskriving, artikler i Samler & Antikkbørsen pluss andre samarbeidspartnere er nok så krevende. Å finne den perfekte balansen har vist seg umulig. Å jobbe mye, er bedre enn å jobbe for lite. Å ha ferie er til tider vanskelig. Rastløsheten over å ikke bruke hodet er frustrerende.

Å ha bøkene i stabel på Tronsmo i Oslo er stor stas. (Foto: Mats Linder)

Men nå tilbake til feiringen. Må nok innrømme at det er stas å ha fått til så pass mye siste årene. Innsatsen har vært stor, men belønningen større. Variasjonen i artikler og innlegg på nettsiden går i alle retninger. Synes det er fryktelig givende å grave i ting. Særlig å løfte frem personer som gått i glemmeboken.

Boken om Rolf Hansen lanseres i Kongsberg 21. juni.

Siden nedstengingen i mars 2020 har samarbeidet med Papiret Forlag vært høydepunktet. Å ha folk som idealistisk satser på å gi ut smale bøker om design og kunsthåndverk er hederverdig. Min boost er å gi ut nye titler uten at alt må veies opp mot økonomi og andre kjedeligheter. La oss ha det gøy så ser vi hva som skjer.

Å henge med Petter Hepsø og andre billedkunstnere er et privilegium. (Foto: Mats Linder)

Etter Russlands invasjon av Ukraina har aktiviteten på nettsiden stupt. Det er trist. Men tatt i betraktningen hva som skjer rundt oss så er det uvesentlig. La oss håpe på at Europa snart blir et fredelig kontinent.

Har i perioder dilla på å kjøpe produktkataloger over svensk glass. (Foto: Mats Linder)

Siste halve året har jeg kjøpt enorme mengder produktkataloger og reklametrykk. Rekker dessverre ikke å digitalisere en brøkdel av materialet. Uansett, det er viktig å få samlet det til ettertiden.

Plutselig blir man stoppet i gågata og begynner snakke om truser. (Foto: Adrian Friis / Fredrikstad Sentrum)

Om du har lyst å bidra til fortsatt drift av nettsiden så er jeg evig takknemlig. Siste måneden har vært et stort økonomisk fiasko da bokmanus tatt all tid og lønnet arbeid vært nedprioritert. Så her er VIPPS: 527697 og Kontonummer: 6105 06 71819 for deg som ønsker å bidra. På forhånd takk.

Ønsker alle sammen en fantastisk dag og uke. Og som en liten påminnelse. Det er ikke lenge igjen til Nye Nasjonalmuseet åpner. Gleder meg som et lite barn.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819