HERSKEDALS FABRIKKERBRASIL ´75

Innimellom så ramler man over fabrikker som man aldri hørt om. En av de er Herskedals Fabrikker. Så da er det bare å brette opp ermene og grave litt i arkivene. Første stopp er selvfølgelig Nasjonalbibliotekets nettside nb.no Der kan man nok så kjapt få de mest grunnleggende svarene på mange spørsmål.

Herskedals Fabrikker ble etablert i 1946. Opprinnelig kretset virksomheten rundt produksjon av kompletteringsmøbler som radiobord, bokreoler og forskjellige type skap. I begynnelsen av 1950-årene beskjeftiget Herskedals Fabrikker rundt 10 personer.

I 1970-årene laget de i hovedsak platemøbler som seksjoner og senger. I en brosjyre fra 1975 markedsførte de for seksjonene Brasil, HF-seksjonen, og sengene Tea og Gro. Designet var enkelt og elegant. Men hvem formgiverne var er dessverre ukjent.

I 1979 gikk Herskedals Fabrikker konkurs. Men det kan se ut som firmaet ble kjøpt opp senere og drevet av andre eiere. Siste treff i Nasjonalbiblioteket er en annonse fra 1999. Så da kan vi tenke oss at fabrikken drev virksomheten ytterligere noen år.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819