PANDUROPRODUKTKATALOG FRA 1964

Hva har en Panduro-katalog å gjøre på nettsiden spør kanskje enkelte. Er jo i grunn enig i det. Men når man tar den i øyesyn så er den en aha-opplevelse.

Panduro er et dansk firma, etablert av Carlo Panduro i årene etter andre verdenskrig. Opprinnelig laget han suvenirer og smykker. I midten av 1950 åpnet man en butikk i Danmark. I 1962 kom den første butikken i utlandet. Nærmere bestemt i Malmö 1962.

Denne katalogen fra 1964 er full av halvfabrikata hobbyartikler. Overraskende er typen artikler man førte. Hva vet vi om feks umerkede bruksting i for eksempel teak. De kan godt være produkter man fikk kjøpt fra Panduro-katalogen. Ofte ble små treblokker solgt sammen med en arbeidsbeskrivelse. I tillegg var det mulig å kjøpe nødvendige verktøy.

Den største overraskelsen er at Panduro solgte møbler som byggekit. Prisen skal ifølge de ha vært omtrent halvparten sammenlignet med ferdigmøbler.

Setter pris på om du ønsker å donere en sum for videre drift av nettsiden som ikke mottar en eneste krone i offentlig støtte. Vipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819