SOMMERGAVEVINN FLOTTE BØKER OG KATALOGER

For noen dager siden fikk jeg en unik gave av Norske Kunsthåndverkere. De hadde bestemt seg for å nedskalere biblioteket. I den anledning kontaktet de meg og spurte om jeg var interessert i å se samlingen.

Einar Økland har skrevet denne flotte boken om Harald Damsleth. Boken koster over 400 kroner ny. (Foto: Mats Linder)

Dårlig vær, bra vær. Uansett vær så svikter aldri bøkene. Tenk så digg det er å komme seg vekk fra elektriske dingser som skriker på oppmerksomheten din. Heller ligge i solsengen og kose seg med en bok. I sommer har du derimot muligheten til å vinne en unik pakke med flotte bøker.

Nydelig bok om halssmykker. (Foto: Mats Linder)

For et par uker siden fikk jeg en melding fra Norske Kunsthåndverkere. De hadde bestemt seg for å kvitte seg med store deler av samlingen med faglitteratur. I løpet av 40 år så var det mye som sto og bare tok plass. De lurte på om jeg hadde lyst å se på det før ferien. Sist uke tok jeg derfor turen til Oslo. Da jeg kom var de ferdig med å plukke ut det de skulle spare på. Igjen sto rundt 10 meter bøker og kataloger.

Vær så god sitt er for den som er interessert i norsk møbeldesign. (Foto: Mats Linder)

Fordi mitt eget bibliotek allerede begynner å bli overfylt sto jeg innfor et dilemma. Hva kan jeg ta, og hva bør jeg la stå igjen. Å gå igjennom mer enn 1000 kataloger og trykksaker kom til å ta ufattelig lang tid. Den dagen så var det dessuten 30 varmegrader og hodet kokte.

Flott katalog om Ingjerd Hanevolds smykkekunst. (Foto: Mats Linder)

Etter at høyre og venstre hjernehalvdel hatt krisemøte med frontallappen ble fornuften overkjørt av følelsene. Jeg bestemte meg for å ta rubbel og bit. Grunnen var enkel. Da kunne jeg bruke tid hjemme og se på hva som kunne gå inn i samlingen og hva som kunne gå videre til andre. Jeg kontaktet derfor Lisleby Flyttebyrå i Fredrikstad om at de skulle hente alt materiale på en returreise fra Oslo for å spare på transportkostnadene.

For den som samler på Kongelig Dansk er denne boken et must. (Foto: Mats Linder)

I går så kom i alt 12 store flytteesker med litteratur. Eskene var så tunge at flyttefolkene nesten ikke maktet å bære de. Etter en god pølsemiddag gikk jeg i gang med grovsorteringen. Da jeg kommet en bit inn i prosessen oppdaget jeg at det var en del litteratur billedkunstneren Tor-Magnus Lundeby kunne være interessert i. Han kom kjappere enn Politiet og begynte å grave. Etter en drøy times tid hadde Tor-Magnus funnet masse materiale til et forskningsprosjekt han arbeider med.

Fantastisk bok om internasjonal glasskunst. Boken er et smykke i seg selv. (Foto: Mats Linder)

Om et par dager har jeg åpent hus for inviterte kunstnere og kunsthistorikere. Da kan de plukke alt de måtte ønske. Etterpå kommer det antagelig stå igjen en del. Da blir en lokal brukthandler tilkalt og så får han overta det som er igjen. På så måte kommer alt ut i systemet og ingenting kastes.

Et viktig tidsdokument for å finne ut av hva som skjedde i norsk design i 2009. (Foto: Mats Linder)

Men i forkant av alle disse prosessene har jeg plukket ut noen fine bøker og kataloger. De ønsker jeg gi bort til én person som følger min nettside. Det eneste krav er at du går inn på Facebook og liker Norske Kunsthåndverkere (dvs. at du trykker på tommeltotten der det står liker HER). Når det er gjort kan du skrive «Liker» i kommentarfeltet på denne nettsiden så blir du med i trekningen. Vinneren blir annonsert søndag 5. juli i dette innlegget: (Vinneren er: Ingrid Susanne Fornes)

Samtidig som du liker Norske Kunsthåndverkere synes jeg at du også bør bli kjent med medlemmene på deres nettside – HER.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819