A. GRASAASEN´S FABRIKKERREKLAME FRA CA. 1959

Anders Grasaasen var en svært driftig forretningsmann som i 1950-årene slo seg opp som stålrørmøbelprodusent på Grorud. I løpet av få år lyktes han å bli et etablert navn i bransjen.

I denne lille folderen presenteres Hans Brattruds Grorudstolen kanskje for første gang. Her blir den omtalt som Grorudstolen 59. Det betyr antagelig at reklamen er fra 1959. Forsiden av folderen er med teksten «siste nytt i stålrørsmøbler».

Ellers er alle møbler uten opplysninger om formgiver. Med unntak fra Grorudstolen, havestolen Nice og verandastolen Capri er øvrige standardvarer som man fant hos andre produsenter. Skillet kom først da han Anders Grasaasen noen år senere tok i bruk alt flere etablerte designere. Som kan leses om i dette innlegget her.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819