FOG & MØRUPPRODUKTKATALOG FRA 1976/77

Lampene fra Fog & Mørup er blitt alt mer populære de siste årene. Fra å tidligere samlet støv og blitt betraktet som verdiløs søppel omsettes nå enkelte modeller for mangfoldige tusenlapper.

Det er spesielt én designer som står bak flere av Fog & Mørups klassikere. Johs. Hammerborgs lamper er stramme samtidig som de er lekne. Akkurat den kombinasjonen fascinerer mange. En av hans mindre kjente lamper er Bunker. Den er som mange av hans arbeider konstruert over klot og sylinder. Disse elementære grunnformene varierte Hammerborg på en elegant måte.

I denne produktkatalogen blir vi også kjent med en rekke bortglemte modeller. Arabia er inspirert av den finske keramikkprodusenten med samme navn. At Henning Larsen og designerduoen Peter Hvidt og Orla Mølgaard-Nielsen også tegnet for firmaet er antagelig en overraskelse for mange.

En fantastisk fin modell er Peter Avandoglios Dublé med den snodige av- og påknappen, plassert ytterst på lampen. I tillegg er Hans Dues klassiker Optima og ikke minst storselgeren Semi til Claus Bonderup og Torsten Thorup avbildet i katalogen.

Er du interessert i å bli bedre kjent med Fog & Mørup så er det bare å søke etter flere innlegg på denne nettsiden.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819