STRYN MØBELFABRIKREKLAME OVER BORD

Katalogforside til Stryn Møbelfabrik.

Møblenes Rolls Royce er stolen. Litt lenger ned på prestisje-stigen kommer bordet. I dette innlegget blir vi kjent med navnene på bordene vi ser på bruktmarkedet fra tid til annen, men som vi ikke vet hva er. 

Stryn Møbelfabrik ble etablert i 1933 av Anders Vik, Oddmund Tonning og Jon Os. Senere bytte bedriften navn til Stryn Møbelindustri. Navnebyttet kan ha sammenheng med at fabrikken ønsket å markere at man drev med moderne industriproduksjon.

Bordene i denne folderen er av varierende kvalitet. Rastad & Relling Tegnekontor formga både Hero og Doro, de andre bordene ble antagelig utviklet ved fabrikken.

I 2013 ble Stryn slått sammen med Tonning Møbelfabrikk til Tonning & Stryn.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819