T. RØSTE & CO. – WORK IN PROGRESS

Er du en av de som tror at matslinder.no er en betalt jobb. Noe som er finansiert av det offentlige. På begge spørsmålene kan jeg bastant svare – NEI. Dette er mitt egetinitierte folkeopplysningsprosjekt.

Samtidig som jeg fikler med mitt nettsted, arbeider jeg også med andre ting. I 1999 skrev jeg min første artikkel for Samler & Antikkbørsen. Artikkelen var om den engelske formgiveren Christopher Dresser. Den ble skrevet på svensk og oversatt til norsk. Etter jeg sluttet på Kunstakademiet i Trondheim i 2001 har mesteparten av tiden gått til å skrive artikler for Samler & Antikkbørsen.

Men som en fri skapende sjel må jeg klusse med egne prosjekter. Men det er ikke alltid at jeg vet hva jeg driver med, eller i hvilken retning jeg skal gå. For en stund siden fikk jeg lånt et par bæreposer med produktkataloger fra belysningsprodusenten T. Røste & Co. Etter kort tid fant jeg ut at det kom til å ta en evighet å skanne alt materiale. Så etter én dags skanning spurte jeg yngste datteren om hun kunne tenke seg å ta jobben for meg. Betalingen ble avtalt til 2 kroner per side. Per i dag har hun tjent i underkant av 500 kroner. Foreløpig er bare en brøkdel skannet. Det betyr at hun kommer til å tjene noen kroner på oppdraget. Eller for å si det slik – underbetalt barnearbeid.

Jeg har tenkt at jeg kanskje bør skrive en artikkel for Samler & Antikkbørsen. Men så har jeg også tenkt at omfanget tilsier at det burde bli et bokprosjekt ut av det hele. Kanskje du har et forslag?


©Mats Linder / matslinder.no