HADELAND GLASSVERKREKLAMEKATALOG FRA 1960

Krystallglass har et litt, hva skal vi si, kanskje et tungt rykte å forvalte. I dag forknipper vi det gjerne med de slepne og masseproduserte slepne skålene og vasene som ble gitt som gave ved mange anledninger fra tidlig 1900-tallet til omkring 1970.

Det er derfor hyggelig å vise katalogen «Hadelandskrystall» fra 1960. Her er det så mye mer enn bare disse akterutseilte gaveartiklene. Innledningsvis kan vi bare nevne blomstervasen «Granada» med Haakon Bjørklids fint slepne motiv.

Klassisk og stilren er serien «Gjest» i tung krystall. Likeså «Monica» og «Hudson». På tross av det noe lurvete ryktet til krystall, ser det ut som pendelen er på vei å snu. Tenk bare på det tidskrevende håndverket og presisjonen som skal til for å slipe «Elinor» eller «Rolf B». Det er viktig at vi holder håndverk i hevd og kjøper norske kvalitetsvarer.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819