POPULÆRE BORD FRA ALBERTS

Alberts-bordet. Modell: Nr 99. Produsert av Albert Larssons Möbelfabrik. (Foto: Bukowskis)

En stor slager fra den svenske møbelprodusenten Albert Larssons Möbelfabrik i Tibro var det så kalte Alberts-bordet. Det må ha solgts i vanvittige mengder da man finner det fra tid til annen på loppis og i bruktbutikker.

At det ikke kalles for sitt opprinnelige navn Nr. 99 har trolig å gjøre med dets popularitet. Eller kan det være så enkelt at det er de færreste som vet bordets korrekte navn. Det er egentlig ikke så viktig. Det som er viktig er at matslinder.no nå publiserer denne lille folder med en rekke av produsentens populære bord.

På svenske auksjoner koster Alberts-bordet vanligvis rundt tusenlappen. Men for drøyt et år siden solgte Bukowskis et strøkent eksemplar for i overkant av 4000 svenske kroner. Så for dere som venter på loppis-sesongen – spenn på boksehanskene.


©Mats Linder / matslinder.no