A. MIKAEL LAURSENPRODUKTKATALOG

Det er jo alt for sjelden som produktkataloger med kun bord presenteres her på nettsiden. Det må jo følgelig gjøres noe med. Har i den anledning gravd i haugene med danske publikasjoner. Da dykket denne opp.

Igjen skal vi se på en av Danmarks mindre kjente møbelfabrikker. A. Mikael Laursen ble etablert i 1928 som et lite verksted. Laursen var opprinnelig treskjærer. Etter hvert så utvidet han repertoaret. I dette innlegget finner vi møbler av Illum Wikkelsø og John Schmidt-Jensen. Sistnevnte er i dag omtrent bortglemt. Wikkelsø derimot kjenner vi som designer til mange modeller, deriblant for norske Vatne Lenestolfabrikk.

I denne produktkatalogen er det mange flotte bord. Elegant i sin enkelthet er Wikkelsøs stuebord 188 med kvadratisk bordplate. Finurlig er bærekonstruksjonen i metall med et bein på hver side av bordplaten. Schmidt-Jensen sine bord 146 og 148 har en subtil detalj som bør poengteres. Bordplaten er en smule utsvinget ved siden av der bordbeina er montert. Det skaper en overraskende effekt.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697


Illum Wikkelsø. Modell: 107. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 116. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 132. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 119. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 109. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 197. A. Mikael Laursen.
John Schmidt-Jensen. Modell: 148. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 188. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 525. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 389. A. Mikael Laursen.
John Schmidt-Jensen. Modell: 146. A. Mikael Laursen.
Illum Wikkelsø. Modell: 205. A. Mikael Laursen.