PORSGRUNDS PORSELÆNSFABRIKMEGET SJELDEN BROSJYRE

Porsgrunds Porselænsfabrik (PP) er en av landets mest designtunge bedrifter. Storhetstiden var fra 1930 til 1980. Den gang deltok PP på flere viktige nasjonale og internasjonale utstillinger med påfølgende medaljedryss.

Høydepunktet var da Nora Gulbrandsen kom til PP i slutten av 1920-årene. Hun lyktes i løpet av et par år løfte bedriften ut av et kunstnerisk vakuum. Da hun sluttet i 1946 kom en ny garde unge designere. Nevnes kan Tias Eckhoff og Konrad Galaaen.

I denne trykksaken finner vi arbeider av Anne-Marie Ødegaard, Ellef Gryte, Arne Lindaas og Torstein Rønjom. Hvem som designet hva skal jeg ikke bruke tid på å forklare. Det skyldes at det er enkelte av dekorene og formene som jeg ikke er sikker på hvem som står bak. Da blir det feil å prøve gjette for så å spre feil informasjon. Du får heller ha gleden av at denne meget sjeldne brosjyren er blitt skannet og delt. Kan samtidig nevne at den kommer fra Arne Lindaas arkiv, og er gitt som gave til undertegnet.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697