RACHEL WEYERGANGPRODUKTKATALOG

Det er ofte tilfeldigheter som avgjør om en designer skal bli husket eller bortglemt. I tilfelle med Rachel Weyergang skyldes det at en av nettsidens lesere sendte et gammelt blad der Weyergang var blitt intervjuet. Den lille informasjonen førte til at jeg kunne lage en mindre artikkel om henne her på nettsiden.

Så vil det seg at noen leser innlegget og så begynner ballen å rulle. I dette tilfelle var det sønnen til Weyergang som tok kontakt. Den eldre gentlemannen hadde spart på dokumentasjon og arbeider etter moren. Det førte i sin tur til en artikkel om henne i Samler & Antikkbørsen. Plutselig var hun blitt tatt inn i «varmen».

Jeg vet at mange har samlet på hennes arbeider opp gjennom årene. Men ingen har anstrengt seg for å finne ut særlig mye mer om henne. Derfor setter jeg ufattelig stor pris på alle som kontaktet meg opp gjennom årene. Hadde det ikke vært for barna til John Gulbrandsrød så hadde det heller ikke blitt bok om hans virke (bestilles HER). Vi må derfor bli flinkere på å ta vare på historien om de bortglemte formgiverne og kunsthåndverkerne.

Dette innlegget er med en liten brosjyre som Weyergang laget og som sønnen heldigvis spart på. Det er gjerne slik at små ledetråder fører til et større bilde.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697