TALGØPRODUKTKATALOG FRA 1974

Er du blodfan av 1970-årene så er denne produktkatalogen fra Talgø Møbelfabrikk et funn. Her finner du senger med svulstige gavler. Seksjoner på sokkel i brunt, svart og grønt. Men best av alt. Du trenger ikke førerkort for å oppleve herligheten. Med andre ord. Ingen 18-års aldersgrense.

Brunt, oransje, rødt og grønt. Det er alle farger som vi forbinder med tidlig 1970-årene. Det er ikke sånn at jeg automatisk går igang på 70-tallets fargepalett. Men det skaper bilder i hodet fra barndomstiden. Enkelte er grusomme, andre er fine.

Talgø Møbelfabrikk er ikke det vi forbinder med high end møbeldesign. Snarere så er det snakk om Ola og Karis møbelvalg. Nesten så man kjenner lukten av sneip og heimert ispedd noen dråper brus. Dagenetter ånden ligger som tåke i rummet. Nei.. nå ble det kasnkje alt for mange barndomsminner som ble projisert over på møblene fra Talgø. Om du har lyst så kan du lese mer om historikken til fabrikken HER

Takk til Edel Antikk og Vintage i Tromsø som sendte Talgø-katalogen med Posten. Nå får alle dere andre ta del av herligheten takket være henne.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819