ELLOS POSTORDREKATALOG FRA 1971

En Ellos postordrekatalog for våren og sommeren 1971 er en godtepose for oss som elsker å se tilbake i tid. Hvordan så trusen til bestemor ut? Eller lurer du på om parykken var i menneskehår eller syntetisk materiale. Her får du svar på noen av spørsmålene dine.

Har man vokst opp med postordrekataloger så er det ikke usannsynlig at det er fra svenske firmaer som Ellos, Biltema og Clas Ohlson. Så har vi selvfølgelig produktkatalogene fra IKEA, som kom i postkassen én gang i året.

Det er med en viss form for nostalgi når man blar i disse gamle katalogene. De er et fantastisk tidsbilde fra det enkelte år. Her kan vi ta temperaturen på farger, snitt, mønster og hårmote.

Nå er det jo enkelte ting som jeg stusser på. Som for eksempel kappene som blir beskrevet som designet av Miss Feraud, Paris. Jeg vet dessverre ikke hvem denne Miss Feraud var. Så begynner å lure på om det faktisk var moteskaperen Louis Feraud (en mann). Min research er dårlig fundert. Så la oss bare se på det som en løs antakelse.

Ellers så fascineres jeg av den mønsterstrikkede 3/4-dels strømpen i høy-elastisk crepenylon. Får meg til å tenke på dagens ungdommer i japansk manga fashion. Synes litt synd på kvinnen i 3plus korseletten. Kan virke som en moderne tvangstrøye. Ikke rart at kvinnebevegelsen begynte å protestere og kaste bh-en.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819