3.000.000 SIDEVISNINGERDET SKAL FEIRES

Selfie-tryne på kontoret. (Foto: Mats Linder)

Det er alltid moro å feire milepæler. Særlig når det er snakk om store tall. Hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle holde på så lenge med nettsiden. Et prosjekt som oppsto som resultat av sinne og revansjelyst.

Boken om Sigurd Resell er fullspekket med møbelklassikere.

Som alltid pendler energinivået. Så det er begrensninger på hvor mye tid jeg klarer å legge ned på alle prosjekter. De siste par årene har bokprosjektene gått foran nettsiden. Målet nå er å lansere den tolvte boka under 24 måneder. Det er takket være det gode samarbeidet med Studiogeist og Papiret Forlag. Tiende bok i rekken var om Sigurd Resell som ble lansert for tre uker siden. Kan bestilles HER

For kort tid siden hadde jeg besøk av John Gulbrandsrød og hans døtre Ingjerd (tv) og Kristin (th). (Foto: Mats Linder)

Før jul kommer bøkene om Eystein Sandnes og Bendt Winge. Neste år kommer den om John Gulbrandsrød. Det blir spennende å dykke ned ytterligere i hans kunstnerskap. I februar 2023 blir Gulbrandsrød 93 år.

Et stykke suksessterte på Choco Loco var min måte å feire 3 millioner sidevisninger på. (Foto: Mats Linder)

Antallet publiserte artikler på nettsiden er fortsatt høy. Men jeg orker ikke være like aktiv i sosiale medier lenger, der jeg deler innleggene på Facebook. Det betyr færre lesere enn tidligere. Men sånn må det bare være. Helse foran sidevisninger.

Kanskje det blir bok om Liv Hassel en dag. (Foto: Mats Linder)

Ellers har noe historisk skjedd. For første gang så er det flere internasjonale frisøk enn norske på Google, som tar folk til nettsiden. Det betyr at anstrengelsen har lyktes med å interessere folk utenfor Norge for vår design og kunsthåndverk. Det lover godt.

På Det Gule Huset kan du frem til 24. oktober se Lissette Escobar sin utstilling. (Foto: Mats Linder)

Innimellom vurderer jeg å skrive mer om billedkunst. Det skyldes følgelig at det opptar meg. Blir på én måte en avsporing med tanke på at fokus fra begynnelsen var Scandinavian Design. Skal ta en alvorsprat med meg selv.

Arkivet etter Arne Lindaas begynner snart å bli søkbart. Har i det siste brukt en liten formue på plastlommer, ringpermer, tidsskriftsamlere og bokhylle. (Foto: Mats Linder)

De siste månedene har jeg brukt mye tid på å ytterligere systematisere samlingen på mitt bibliotek. Likeså strukturere arkivet etter Lindaas. Fordi kontoret som rommer biblioteket nærmest er fullt må leiligheten bli en satellitt til de utvidede samlingene.

Det er gøy å finne en mer enn 100 år gammel produktkatalog fra Christiania Glasmagasin. (Foto: Mats Linder)

Hvor mye samlingen vokser skyldes mange omstendigheter. I det siste har jeg hatt mange tunge innkjøp. I særklasse er en belysningskatalog fra Christiania Glasmagasin fra tidlig 1900-tallet. Prislappen var 3500 kroner.

Betalte 1000 kroner for en Alf Bjercke fargevelger fra 1928. Planen var å selge inn saken som en artikkel for å tjene litt penger. Dessverre ønsket ingen det. Så da får fargevelgeren legges ut gratis her på nettsiden. (Foto: Mats Linder)

Blant de artigste tingene jeg kjøpt i det siste er en Alf Bjercke fargevelger fra 1928. Den skal snart publiseres her på nettsiden. Har for øvrig satset en del på å kjøpe inn ting som kretser rundt bygningsdeler. Deriblant dørvridere, ferdigkjøkken, linoleumsgulv og fargeprøver. Vanskelig derimot er å finne tapetkataloger. Håper å få tak i noe fra for eksempel Vallø Tapetfabrikk.

Cathrine Maske står på listen over artikler som skal skrives i 2022. Begynner å haste nå. (Foto: Nasjonalmuseet)

Den største drivkraften bak all skrivingen er å oppdage nye spennende ting. Om det så er bortglemte personer, eller ting og hendelser med spesielle historier. Da jeg begynte å forske for mer enn 20 år siden hadde jeg aldri trodd at norsk design og kunsthåndverk er et SÅ rikt område. Det har vist seg at at jeg så vidt har begynt å skrape på overflaten.

La oss håpe at det snart blir fred i Europa. Brosje laget av Anna-Greta Eker. (Foto: Mats Linder)

Skal ikke mase så veldig mye om det. Men om du har lyst å sponse virksomheten så føl deg fri til å bruke Vipps eller kontonummer som står under innlegget. Ønsker alle en forrykende dag. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819