EKORNESPRODUKTKATALOG FRA 1975

Enkelte sier nei, nei, nei, mens andre applauderer entusiastisk. Diskusjonene om 1970-årenes design er omdiskutert. Og med hånden på hjertet kan jeg selv si at tiåret bød på nok så ujevn kvalitet. Men jeg synes allikevel Ekornes produserte en del gode ting. Derfor bør vi ta en kikk i deres produktkatalog fra 1975.

1975 markerte for øvrig et viktig skille i Ekornes´ historie. Det var første gang konsernet passerte 100 millioner i årsomsetning. Samme år lanserte man serien Amigo, en sittegruppe i ulike utførelser. I denne katalogen er også Per L. Øies populære stol Uno.

Men vi må jo ikke glemme Stressless, et sittekonsept som i 2019 passerte 10 millioner solgte enheter. Her finner du den mindre kjente varianten Stressless Universal med fast understell i mørkbeiset, laminert bøk fra 1974. Ellers er min favoritt Santiago i tykk rød hud med knappestopping.

Dette er en ønskeartikkel fra innlegget Make a wish. Den heldige vinneren i denne omgang er Pete Gogan.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819