ROLF HANSENNY BOK

Endelig er den kommet. Vi snakker selvfølgelig om boken om Rolf Hansen. En praktbok i miniformat. Høres kanskje umulig ut? Men det er det ikke.

Boken om Rolf Hansen er på hele 172 sider.

I år er det 100 år siden Rolf Hansen ble født. Det er også 75 år siden Kongsberg Keramikk ble etablert. Et slik jubileum må selvfølgelig belyses. Det er nå gjort med den mest omfattende boken om Hansen noensinne – 172 sider.

Før jeg begynte skrive om Rolf Hansen var jeg nok så skråsikker på mye. Men det viste seg snart at ikke all informasjon var korrekt fortalt. Så da var det bare å brette opp skjorteermene og revidere historiefortellingen.

Hvem visste at Rolf Hansen og Arnold Wiigs Fabrikker hadde planer om samarbeid?

Takket være familien til Rolf Hansen er masse fotografier og informasjon blitt gjort tilgjengelig. Det har bidratt sterkt til å gi et fyldigere bilde av Hansens virke og kunstnerskap.

Hansens senere arbeider er fantasifulle.

For samleren er det for øvrig et vell med signaturer, sånn at man vet hva man skal lete etter når man er på skattejakt. Variasjonen over arbeider er også slående. Her snakker vi om de eldste arbeidene, som er fra midten av 1940-årene, til de siste årene. I tillegg er hans offentlige kunst representert.

Studiogeist har fått to gullmedaljer for bokserien Norsk design og kunsthåndverk – Årets vakreste bøker og Visuelt. Det sier ikke så lite om designbyråets kompetanse. Så kan jeg tillegge at Lågdalsmuseet den 21. juni åpnet utstillingen «Rolf og Ragna – Keramikken og Kongsberg».

Ønsker du å kjøpe boken om Rolf Hansen eller andre bøker i serien kan du bestille HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819