WESTNOFAPRODUKTKATALOG FRA CA. 1963

Herlig produktkatalog for Westnofa fra omkring 1963. Her finner du møbler fra flere sentrale produsenter og designere.

For å skjerpe sin konkurranseevne på det internasjonale markedet bestemte de fem største møbelprodusentene på Sunnmøre seg i 1954 for å etablere eksportmarkedsføringsfirmaet Westnofa (West Norway Factories Ltd. AS). Det var P. I. Langlos Fabrikker, Møre Lenestolfabrikk, Stokke Fabrikker, Vestlandske Stol & Møbelfabrikk og Åslids Møbelfabrikk.

Inge Langlo har beskrevet dette samarbeidet i boken Et liv i form. Han forklarte fordelene med å ha Westnofa som ansvarlig for aksjonærbedriftenes eksportarbeid: «Ovenfor kundene stod det som ansvarlig leverandør, bestilte solgte varer hos gruppens bedrifter, som fakturerte på Westnofa, som igjen stod ansvarlig for betalingen. Når så Westnofa dekket alle egne utgifter til administrasjon og markedsføring, og dessuten hvert år tilgodeskrev aksjonærene betydelige beløp som tilskudd til produktutvikling, må man kunne si at disse på mange måter hadde en behagelig situasjon å leve med til daglig.»

Andre møbelprodusenter så etter hvert fordelene med et slik samarbeid. Senere ble eksportmarkedsføringsfirmaer som Norstyle, Norwood, Norcraft og Scanform etablert.

De som kjøper og selger brukte, norske designmøbler ser ofte at de er merket Westnofa. Mange tror det er navnet på produsenten, noe som ikke er tilfelle.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819