2 500 000 SIDEVISNINGEREN HYGGELIG FEIRING

No Name Vintage Shop i Göteborg. (Foto: Mats Linder)

Det går lenger og lenger mellom feiringene. Det skyldes helt enkelt at når tallene blir store så tar det tid. Synes allikevel at 2,5 millioner sidevisninger er verdt å markere.

I det siste har det vært så hektisk at jeg nærmest ikke rekker å se hverken bakover eller fremover. Bøker blir utgitt i en stri strøm. Omtaler i media kommer med jevne mellomrom.

Årene flyr av gårde. Siden etableringen av nettsiden i 2016 har håret blitt tynnere og gråere. Men alt er blitt så mye morsommere. (Foto: Mats Linder)

Har dessverre ikke klart å holde samme fokus på nettsiden som tidligere. Hadde egentlig mål om 20 prosent økning sammenlignet med 2020. Men det kommer neppe til å skje. Viktigst er å ikke gå på akkord med seg selv og helsen. Ellers er det spennende å se at majoriteten av frisøkene til nettsiden kommer fra utlandet. I runde tall 60 prosent. Det lover meget godt for å nå ut med norsk design og kunsthåndverk internasjonalt.

Både svenske og danske Antik & Auktion er med 8-siders norsk designguide. Laget med utgangspunkt i min bok Norsk design og kunsthåndverk A til Å. (Foto: Mats Linder)

Hyggelig sist måned er omtalene i både svenske og danske Antik & Auktion. Antikvitetshandler og kulturskribenten Jenny von Platen har intervjuet meg med utgangspunkt i min bok Norsk design og kunsthåndverk A til Å. I alt ble det 8 sider i hver av utgavene. Må si at det er stor stas å bli lagt merke til i slik omfang internasjonalt.

Abel Sawe på Glasshytta i Gamlebyen stilte som modell for en kulturguide jeg laget for Visit Fredrikstad & Hvaler. (Foto: Mats Linder)

Viktig i formidlingen av norsk design og kunsthåndverk er gode illustrasjoner. Har derfor investert tungt i nytt fotoutstyr. For å bli en bedre fotograf bruker jeg både kjente og ukjente som modeller. Det begynner så sakte å gi resultat. Fremfor alt er det i møte med andre mennesker som de gode situasjonene oppstår.

I boken om Benny Motzfeldt blir det mange spennende arbeider å finne. Som dette vinduet for Hadeland Glassverk. (Foto: Mats Linder)

Om ikke lenge kommer to nye bøker i serien Norsk design og kunsthåndverk, utgitt på Papiret Forlag. De er om Benny Motzfeldt og Karl Edvard Korseth. Om du er interessert finner du tidligere titler HER.

Muligens det blir en tur til No Name Vintage Shop i Göteborg. En veldig hyggelig second hand designbutikk. (Foto: Mats Linder)

Nå som VY har begynt å kjøre tog til Sverige planlegges en tur til Göteborg om kort tid. Behovet for å komme ut og besøke venner, se utstillinger og oppsøke antikvariater er stort. I tillegg er det nye retro designforretninger som må besøkes. Har for eksempel blitt tipset om å oppsøke forretningen GBG Deco som ser lovende ut.

Nasjonalmuseet har fått en eske med ubrukte tapeter designet av Gunvor Mürer og tre esker tekstilprøver designet av bla. Pierre Cardin, Carven, Nina Ricci og andre internasjonale storheter. Møbelmuseet derimot har fått noen esker med produktkataloger, tidsskrifter og bøker. (Foto: Mats Linder)

Så må jeg bare tillegge at i 2021 har jeg fått mange praktfulle gaver i form av bøker og produktkataloger. Designere og arvinger til designere er blant de fremste bidragsyterne. Arkivmateriale som fotografier, møteprotokoller, originaltegninger og annet har stor betydning for forskningsarbeidet. Samtidig har jeg donert en del materiale til både nye Nasjonalmuseet og Møbelmuseet. Det er ingen idé å sitte og gnikke på alt selv.

Er rimelig fornøyd med dette bilde av et keramisk arbeid til Terje Westfoss. (Foto: Mats Linder)

Det har foreløpig ikke vært noen direkte nedturer i 2021. Energinivået derimot er skiftende. Så prøver å finne en form for balanse. Samtidig må jeg nok innse at jeg er et annerledes menneske, som er skrudd sammen for å jobbe og nerde. Så er ikke blitt mye tid til sosiale sammenkomster. Det skjer mest i anledning jobben. Og heldigvis er det blitt ofte.

Oppslag fra svenske Antik & Auktion der jeg ble intervjuet av Jenny von Platen.

Setter pris på om du fortsetter å støtte nettsiden med et bidrag. Uten offentlig støtte så er dette dessverre et økonomisk fallittprosjekt. Du kan bruke Vipps: 527697 eller Kontonummer: 6105 06 71819

På forhånd takk for all support. Ønsker alle sammen en fin dag videre. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819